Algemene voorwaarden

Artikel 1 - Algemene bepalingen
De e-commerce website van Adams Arts, een éénmanszaak met maatschappelijke zetel te Overakker, 8570 Vichte, BTW BE0677820360, biedt haar klanten de mogelijkheid om de producten uit haar webwinkel online aan te kopen.

Onderhavige Algemene Voorwaarden ("Voorwaarden") zijn van toepassing op elke bestelling die geplaatst wordt door een bezoeker van deze e-commerce website (“Klant”). Door het plaatsen van een bestelling bij Adams Arts, geeft de Klant aan dat hij akkoord gaat met deze Voorwaarden. Bijkomende voorwaarden van de Klant worden uitgesloten, behoudens wanneer deze voorafgaandelijk, schriftelijk en uitdrukkelijk door Adams Arts aanvaard zijn.

Artikel 2 - Aanbod
Adams Arts streeft er naar om een goede beoordeling mogelijk te maken. Hiervoor worden de productomschrijvingen en afbeeldingen zo nauwkeurig en volledig mogelijk weergegeven. Toch is het mogelijk dat de aangeboden informatie onvolledig is of materiële fouten bevat. Kennelijke vergissingen of fouten in het aanbod binden Adams Arts niet.

Afbeeldingen bij producten zijn een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten. De prints van Adams Arts worden manueel gestempeld, wat betekent dat de print op de wenskaart net iets anders kan uitzien. Daarom is elk kaartje uniek.  Wanneer de Klant specifieke vragen heeft over bv. afmetingen, materiaal, beschikbaarheid, leveringstermijn of leveringswijze, verzoeken wij de Klant om vooraf contact op te nemen via email (annelienadams@hotmail..com).


Artikel 3 - Prijzen
Alle prijzen zijn in euro, inclusief 21% BTW en exclusief verzendingskosten. Alle prijzen gelden per stuk, tenzij anders aangegeven. De prijs die op de dag van het bezoek op de website wordt vermeld, is de geldige prijs. De bijhorende foto’s zijn decoratief bedoeld en kunnen elementen bevatten die niet inbegrepen zijn in de prijs.

Indien na een tijd een reeds aangekocht product afgeprijsd wordt, kan er geen aanspraak meer gemaakt worden op terugbetaling van het prijsverschil.

Artikel 4 - Betaling
Betaling gebeurt altijd geheel vooraf. De Klant kan hiervoor kiezen uit de betaalmethoden die tijdens het bestelproces worden aangeboden. 

Bij bestelling op factuur, geldt een betalingstermijn van 30 kalenderdagen na factuurdatum. Facturen worden enkel op aanvraag uitgekeerd aan rechtspersonen (B2B). Wij verzoeken wij de Klant om vooraf contact op te nemen via email (annelienadams@hotmail..com).

Artikel 5 - Levering
Producten besteld via de webwinkel van Adams Arts worden geleverd in België en Nederland. De levering gebeurt kostenloos vanaf een aankoopbedrag gelijk aan of meer dan € 50.

De vermelde leveringstermijn geldt enkel als indicatie en is niet bindend. Adams Arts kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het overschrijden van de levertermijn, beschadiging of vermissing van producten tijdens de verzending.  
Correctheid van adresgegevens is de verantwoordelijkheid van de klant. Indien een bestelling om deze reden niet aankomt, is Adams Arts niet verplicht een nieuwe bestelling kosteloos te verzenden.

Als een bestelling niet geleverd wordt binnen de aangegeven tijd, kan op vraag van de Klant een onderzoek ingesteld worden bij de vervoerder, wat meerdere dagen in beslag kan nemen. Gedurende deze periode kan niet overgegaan worden tot terugbetaling of een nieuwe verzending.

Artikel 6 - Retourneren
De Klant heeft het recht om de geleverde artikelen van Adams Arts te retourneren, met vermelding van reden, binnen een termijn van 14 kalenderdagen na ontvangst van de bestelling.

De Klant dient Adams Arts hiervan altijd  via e-mail op de hoogte te brengen. Na ontvangst van een retourbevestiging, moeten de artikelen binnen een termijn van 10 kalenderdagen worden terug gezonden, in onbeschadigde toestand en voldoende gefrankeerd. Niet gemelde of onvoldoende gefrankeerde retourzendingen zullen niet worden gecrediteerd.

Bij het retourneren, betaalt Adams Arts enkel de aankoopprijs van de artikelen terug, niet de verzendkosten, tenzij het een artikel betreft dat verkeerdelijk werd geleverd. Na ontvangst van de retourneerde bestelling, zal het aankoopbedrag binnen een termijn van 30 kalenderdagen terug betaald worden.

Artikel 7 - Garantie
De geleverde producten zijn vrij van gebreken. Deze garantie is geldig tot 4 weken na levering van het artikel. Nadien vervalt elk recht op vergoeding of vervanging.

De Klant is steeds verplicht de producten onmiddellijk na ontvangst nauwkeurig te controleren. Indien één of meer van de geleverde producten niet voldoen aan de afgegeven garantie, dient de Klant Adams Arts hiervan via e-mail op de hoogte te stellen, met vermelding dat hij aanspraak maakt op de garantie en een beschrijving van het gebrek. Na retourzending en beoordeling van de garantie aanspraak, wordt het artikel door Adams Arts vervangen of vergoed.

De garantie is nooit van toepassing op defecten die ontstaan ten gevolge van ongelukken, verwaarlozing, gebruik van het artikel in strijd met doel waarvoor het ontworpen werd, aanpassingen of wijzigingen aan het artikel, hardhandig gebruik, slecht onderhoud, of elk ander abnormaal gebruik.

Artikel 8 - Privacy en persoonsgegevens
Door een bestelling te plaatsen bij Adams Arts, staat de Klant uitdrukkelijk toe over te gaan tot de verwerking en het gebruik van zijn/haar persoonsgegevens voor doeleinden zoals de administratie van het klantenbestand, het beheer van bestellingen, leveringen en facturen.. Persoonsgegevens worden uitsluitend door Adams Arts gebruikt en zullen nooit aan derden doorgegeven worden.

Artikel 9 - Eigendomsrecht
De inhoud van deze website én van de handgemaakte prints is het exclusieve bezit van Adams Arts en is beschermd door de Belgische en internationale auteursrechtwetten. 

Artikel 10 - Toepasselijk recht
Het Belgisch recht is van toepassing, met uitzondering van de bepalingen van internationaal privaatrecht inzake toepasselijk recht.
De rechtbanken van de woonplaats van de Klant zijn bevoegd bij gerechtelijke geschillen. De Klant kan zich ook wenden tot het ODR-platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).

Artikel 11 - Identiteit van de ondernemer
Annelien Adams – Adams Arts
Overakker, 8570 Vichte
annelienadams@hotmail.com
BTW nummer: BE0677 820 360